Gazdaság

2014.01.12. 18:11

Félmilliárddal támogatják a Tisza-tavi térség gazdaságát

Társadalmi egyeztetésre bocsátották a „Telephelyfejlesztés a Tisza-tó térségében” című felhívást.

SZOLJON

A palyazat.gov.hu oldalon elérhető tervezet a Tisza-tó térségében munkahelyteremtéssel egybekötött gazdaságfejlesztés támogatását célozza meg. A félmilliárdos program keretében a vállalkozások meglévő telephelyeinek modernizációja és bővítése, illetve nem megfelelő telephelyeik cseréje, új telephelyek kialakítása valósulhat meg. Az észrevételeket, javaslatokat 2014. január 20-ig várják a partnerségi fórumban.

Az első részcélra 150 millió forint keretösszeget terveznek, a vállalkozások pedig 10-50 millió forint közötti összegre nyújthatnak be pályázatot. Ebből a cégek termelő és szolgáltató tevékenységekhez kapcsolódó új épület építése, létesítése, a szükséges épületgépészeti beruházások végrehajtása valósítható meg, de fölhasználható a pénz átalakításra, bővítésre, korszerűsítésre, felújításra is.

A második részcélra, azaz a „Komplex Telephelyfejlesztésre” 350 millió forintot szánnak. A minimum pályázható összeg 100 millió forint. Ezzel a kiírással építést, eszközbeszerzést és jelentős mértékű munkahelyteremtést tartalmazó fejlesztések támogatását szeretnék megvalósítani.

A fejlesztésnek az Észak-alföldi régióban, a Tisza-tó térségben kell megvalósulnia, mely az alábbi településeket foglalja magába:
Karcagi járás: Karcag, Kunmadaras, Berekfürdő (Jász-Nagykun-Szolnok megye)
Kunhegyesi járás: Abádszalók, Kunhegyes, Tiszabura, Tiszaroff, Tomajmonostora (Jász-Nagykun-Szolnok megye)
Tiszafüredi járás: Nagyiván, Tiszaderzs, Tiszafüred, Tiszaigar, Tiszaörs, Tiszaszentimre, Tiszaszőlős, Tiszagyenda (Jász-Nagykun-Szolnok megye)
Szolnoki járás: Kőtelek, Nagykörű, Tiszasüly (Jász-Nagykun-Szolnok megye)
Balmazújvárosi járás: Egyek, Tiszacsege, Hortobágy (Hajdú-Bihar megye)
Polgári járás: Folyás, Polgár, Újszentmargita (Hajdú-Bihar megye)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!