Gazdaság

2008.02.26. 16:07

Kettőszáz milliárd felett az Electrolux tavalyi árbevétele

Az Electrolux Lehel az elmúlt évben produkált 201,1 milliárd forintos árbevételével 11 százalékos növekedést ért el a megelőző évhez viszonyítva.

Banka Csaba

A jelentős fejlődés hátterében a gyáregységek termelésének stabil növekedése, a beruházások, és az ehhez kapcsolódó létszámbővítés áll. A termelés növekedésével együtt tavaly bővült a munkaerő állomány is. A vállalathoz 348 új dolgozó csatlakozott, így az alkalmazotti létszám 4785 főre nőtt. A legjelentősebb létszámbővítést a 2005-ben megnyitott nyíregyházi hűtőszekrénygyárban hajtották végre, ahol 200 fővel dolgoznak többen, mint 2006-ban. Beruházásaik összértéke tavaly elérte az 5,5 milliárd forintot, ebből a legtöbbet, 3,36 milliárd forintot, a jászberényi hűtőszekrénygyár és a fagyasztóládagyár szerelősorainak fejlesztésére és az épületek korszerűsítésre fordítottak.

A svéd multinacionális cég így már összesen 75,9 milliárd forintot fektetett be hazai gyárainak fejlesztésére az 1991-ben lezajlott privatizáció óta. Az Electrolux jászberényi logisztikai központjából több mint 6,4 millió darab terméket szállítottak ki. A cég helyi adóként összesen 871 millió-, központi adóként pedig összességében 5,7 milliárd forintot fizetett be.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!