Gazdaság

2008.02.13. 13:40

Öt megyei cég fért fel a régiós toplistára

Egyetlen megyei székhelyű cég került be az ország száz legnagyobb vállalata közé. Az APEH által a 2006-os adatok alapján összeállított rangsorban 29. helyen szerepel a Electrolux Lehel Kft. A jászberényi társaság egy év alatt öt hellyel verekedte magát előrébb.

Teleki József

A megyében ugyanakkor több olyan cégnek is megtalálható a gyáregysége, mely bekerült a TOP 100-ba. Így például a szintén öt helyet előrelépő, így már az ország 11. legnagyobb társaságának számító Samsung, amely Jászfényszarun működtet üzemet. De a lista 99. helyén megtalálható a martfűi növényolajgyárat üzemeltető Bunge is.

Az Észak-Aföldi régió húsz legnagyobb vállalkozása között pedig már öt megyei cég is megtalálható. A legelőkelőbb helyen, a másodikon az Electrolux. Míg a Mondi Business Paper Zrt. (Szolnok) a 11., a Jász-Plasztik Kft. (Jászberény) a 12., a Tisza-Coop Zrt. (Szolnok) a 14. és a Szatmári Kft. (Jászberény) a 15. az adóhatóság által készített vállalati listán.

Teleki József -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!