Gazdaság

2008.07.16. 14:46

Ellenőrzésre számíthatnak a támogatást kérelmezők

A közelmúltban kezdtek el a helyszíni ellenőrzések azoknál a gazdálkodóknál, akik erre az esztendőre benyújtották területalapú támogatás iránti kérvényüket. A kontrollt a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) munkatársai végzik — tájékoztatta honlapunkat a szervezet megyei kirendeltségének osztályvezetője.

BJ

Szabó Endre érdeklődésünkre válaszolva elmondta, egyelőre tapasztalatokról még nem tudnak beszámolni, ám annyit elárult, hogy a vizsgálat jellemzően a támogatás igénylésének kiindulópontjául szolgáló parcellák mérését foglalja magában.

Természetesen fel kell készülnie a szemlére azoknak is, akik agrár-környezetgazdálkodási források felhasználására jogosultak, illetve kedvezőtlen adottságú, esetleg Natura 2000-es földeket művelnek. Idén egyébként mintegy tízezer kérelem érkezett be a szakhatósághoz papíron, vagy elektronikus úton — tudtuk meg Szabó Endrétől.

Az osztályvezető rámutatott, ez az adat az elmúlt évivel összehasonlítva ismét körülbelül 6-700 darabos fogyást mutat. Az immár hosszabb ideje tapasztalható folyamat okai azonban nem szubjektív körülményekben, hanem elsősorban a gazdálkodók számának csökkenésében, valamint a magángazdaságok összeolvadásában keresendők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!