Gazdaság

2009.08.04. 09:25

Megújítják a jákóhalmi ivóvízhálózat egészét

Lényegében befejeződött Jászjákóhalmán az ivóvízminőség javító program részeként tervezett gerincvezeték szakaszok cseréje — tudtuk meg Lukácsi Pál polgármestertől.

BCS

A program részeként összesen 7,2 kilométernyi vezetékszakasz cseréjét tervezték, amelyből néhány száz méter van még hátra. Ezen kívül a vízműtelepen az új víztisztító technológia telepítése, a kiszolgáló létesítmények felújítása, a technológiai berendezések automatikájának beüzemelése van még hátra. Összességében a vízműtelep készültségi foka ez idő szerint nyolcvan százalékosnak mondható.

A polgármester hozzátette, hogy az uniós támogatással most zajló beruházást követően két ütemben, a települési ivóvízhálózat egészét megújító fejlesztést terveznek szintén uniós támogatással. A második ütemben 3,8 kilométer, a harmadik ütemben pedig további hét kilométer gerincvezeték hálózat megépítésére kerülhet sor. Előbbi kivitelezése még idén ősszel, utóbbi pedig várhatóan jövő tavasszal indulhat.

Összességében (mindhárom ütemet beleszámítva) az ivóvízhálózat megújítására mintegy hétszázmillió forintot fordíthatnak a településen. A vízminőség ellenőrzése után augusztusban kezdődhetnek a rákötések a már megújult gerincvezeték szakaszokra.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!