Gazdaság

2009.08.03. 11:33

Megújul a munkaügyi kirendeltség Karcagon

A regionális munkaügyi szervezet karcagi kirendeltsége csaknem nyolcvanéves épületben működik. Az irodaegyüttes állaga, minősége az időközi felújítások ellenére is rohamosan romlott, az üzemeltetési költségei - elsősorban a fűtés és világítás - egyre növekedtek.

L. M. L.

A kirendeltség nem felel meg a korszerű ügyfélszolgálati és ügyfélfogadási feltételeknek. A vályog épületrészben lévő irodák falai, az épület megsüllyedése miatt, megrepedtek, és omlott a vakolat. Az épületek állapotáról 2007. november 30-án statikai szakvélemény készült, mely jelentős károsodásokat állapított meg a falazatban és a tetőszerkezetben, és amely az épületek lebontását javasolta. Ennek alapján a Foglalkoztatási és Szociális Hivatal engedélyezte, hogy egy új, 590 négyzetméteres kirendeltség épüljön az egyre veszélyesebbé váló, épület.  

A tervező egy modern, a mai igényeknek megfelelő, de a karcagi környezetbe szervesen illeszkedő kétszintes irodaegyüttest tervezett, s az épület jelenleg már szerkezetkész állapotban van.
Az építkezés idején a kirendeltség egy városi önkormányzattól bérelt épületben működik. Az új épület műszaki átadása őszre várható, így télre már valószínűleg az új helyre költözhet a munkaügyi szervezet Karcagon.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!