Gazdaság

2009.08.10. 08:16

Növekszik a rászorulók száma megyénkben

Idén is igényelhettek a rászoruló gyermekek étkeztetésére támogatást a megye településeinek önkormányzatai.

N. I.

Ahhoz, hogy megkapják az előre meghatározott összeget vállalniuk kellett az előre meghatározott feltételek betartását. Június 16-tól augusztus 31-ig legalább 44, legfeljebb 54 munkanapon keresztül a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő gyermekek számára folyamatosan napi egyszeri meleg étkeztetést kell biztosítaniuk. Idén az egy gyermekre jutó támogatás napi összege legfeljebb 370 forint. Jász-Nagykun-Szolnok megyében a korábbi évekhez viszonyítva nagyságrendekkel több, hetven település igényelt nyári étkeztetéshez támogatást idén.

Az észak-alföldi Regionális Államigazgatási Hivatal Szociális és Gyámhivatalának Szolnoki Osztályától kapott információk alapján elmondható, idén is növekszik megyénkben a rászorulók száma.
Ezt a támogatást csak a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő gyermekek számára lehet biztosítani. Azoknak, akik év közben is ingyenesen étkeznek, bölcsődés, óvodás, illetve az 1-6. évfolyamon nappali rendszerű iskolai oktatásban vesznek részt.

Az adatokból kiderül, hogy Jászfelsőszentgyörgy, Jászivány, Jászjákóhalma, Jásszszentandrás, Kunmadaras, Rákócziújfalu, Szászberek és Tiszavárkony nem igényelte a támogatást.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!