Gazdaság

2009.08.18. 14:20

Vissza kell fizetni a 750 millió kamattámogatását?

A Magyar Államkincstár megállapította, hogy valótlan adatok alapján igényelt kamattámogatást annak idején a jászkiséri vízi közmű társulat az államtól, a helyi szennyvízcsatorna hálózat kiépítésére felvett 750 millió forintos hitelez — jelezte lapunknak Tóth Sándor.

BCS

A helyi lakos elmondta, hogy a kincstár budapesti központjától kapott információja szerint a kamattámogatás egy részét vissza kell fizetnie a településnek a jogosulatlan igénylés miatt.

Az információról megkérdeztük Hajdú Lászlót, Jászkisér város polgármesterét, aki elmondta, szerinte Tóth Sándor egyértelmű célja, hogy kárt okozzon Jászkisérnek, és ennek érdekében minden követ megmozgat.

Az államkincstár határozatát megkapták, amellyel szemben fellebbezéssel élnek. — Már sorszámozni kell azokat az eljárásokat, amelyeket Tóth Sándor panaszai alapján indítottak Jászkisérrel szemben a különböző hatóságok, de egyetlen egyszer sem marasztalták el a települést, viszont óriási erőket köt le, hogy újra és újra bizonyítsuk igazunkat.

Ez utóbbi már az 56. vizsgálat, eljárás, amelyen végig kell mennünk. Most is törvényes úton, a jogszabályoknak megfelelően fogjuk bizonyítani, hogy szabályosan jártunk el — tette hozzá a város polgármestere.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!