Gazdaság

2013.01.11. 14:28

Ideális körülmények a hivatal számára

Január 1-jével megyénkben is felálltak a járások, térségünkben összesen kilenc hivatal kezdte meg működését.

Szoljon.hu

Dr. Kállai Mária kormánymegbízott és dr. Szakali Erzsébet, a kormányhivatal főigazgatója a hónap folyamán végiglátogatja az összes járási székhelyet. Így tegnap a Mezőtúri Járási Hivatalban tettek látogatást, ahol Boldog Szilvia hivatalvezető kalauzolta őket.

Mint kifejtette, a járáshoz öt település – Mezőtúr mellett Kétpó, Mesterszállás, Mezőhék és Túrkeve – tartozik. A hivatal bejárása után a kormánymegbízott köszöntötte a térség meghívott országgyűlési képviselőjét, polgármestereit és a hivatal munkatársait.
[caption id="" align="alignleft" width="360"] Dr. Kállai Mária (jobbról a második) a mezőtúri hivatalba látogatott
[/caption]
Mint kifejtette, Mezőtúron példaértékű a járási hivatal elhelyezése, melyhez a település önkormányzata a városháza egyik szárnyát bocsátotta rendelkezésre. Dr. Kállai Mária hangsúlyozta, hogy a megyében zökkenőmentesen indultak a járási hivatalok, s a közigazgatás átalakításának folyamata az év végén fejeződhet be, amikor megvalósul az egyablakos ügyintézés.

A mezőtúri látogatást követően a túrkevei kirendeltséget is megtekintette a kormánymegbízott, ahol szintén megismerkedett az ottani irodák munkatársaival.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!