Gazdaság

2013.01.08. 07:27

Öt mester Szolnok megyéből

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara gondozásában jelenleg nyolcvannyolc szakmában tehető mestervizsga, ebből tizenkettőben az önálló vállalkozásgyakorláshoz kötelező is.

Szoljon.hu

Az egyre nehezedő gazdasági helyzet a tanulási hajlandóságra is hatással van. Míg a korábbi években jellemzően évi harminc-negyven vizsgázó – 2007-ben rekordnak számító kilencvenkilenc – volt, 2012-ben öt fő jelentkezett vizsgára, közülük azonban mindannyian sikeresen teljesítettek. Így 2012. december 20-án a kamara székházában két szakács- (Rékási Tibor és Vass Imre) és három cukrász (Antal Attila, Csizmás Antalné és Klinkó Zsolt) mesternek adhatta át a díszes mesterlevelet dr. Sziráki András, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke és Pálszabó Mihály, a vizsgabizottság elnöke.

Mestervizsgára az adott szakmára előírt mestervizsga szint és szakmai követelményekben meghatározott szakirányú végzettséggel, szakmai gyakorlati idővel és mesterajánlással lehet jelentkezni – áll a megyei kamara tájékoztatójában. A mester címet igazoló díszes oklevél kifüggeszthető a vállalkozás székhelyén, az üzlethelyiségben, sőt a címet a vállalkozás cégtábláján, bélyegzőjén, levélpapírján, hirdetéseiben is használhatja.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!