Gazdaság

2013.08.13. 14:53

Kiemelten kezelik a strandfürdő fejlesztését

A mezőtúri standfürdő és környezete hasznosítására számos elképzelés született már.

Szoljon.hu

Fotó:

Az önkormányzat többször is pályázatot írt ki az üzemeltetésre, mostanáig azonban nem érkezett olyan ajánlat, amely hosszú távon biztosítaná a város értékének számító létesítmény jövőjét. Így egyelőre változatlan formában működik a fürdő, bár jelentős fejlesztésekre lenne szükség ahhoz, hogy valóban a kor követelményeinek megfelelő színvonalú szolgáltatásokat nyújtsanak a látogatók számára.


Összecsengenek ezzel az integrált városfejlesztési stratégiában megfogalmazott elképzelések is, amely a közelmúltban készült el Mezőtúron. A stratégia kialakításában nagy segítséget jelentett a város lakóinak véleménye is. Ennek érdekében egy kérdőív készült, mellyel olyan aktuális információkat gyűjtöttek össze, amelyek a lakosság által kívánatosnak tartott fejlesztésekről szólnak. A beérkezett javaslatok nagyrészt egyeztek az önkormányzat elképzeléseivel, de természetesen jócskán akadnak olyan elképzelések, melyeket a rendelkezésre álló összegből nem tudnak megvalósítani. A városrehabilitációban a lakosok és az önkormányzat egyaránt kiemelt fontosságúnak tartják a strandfürdő, illetve az uszoda fejlesztését.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!