Gazdaság

2013.08.27. 11:08

Kisgyermekes családoknak segítettek ezzel a döntéssel

A nyári szünidőben a legtöbb család számára komoly gondot jelent a vakációzó gyermekek elhelyezése, étkeztetése.

Sz.Zs.

Kuncsorba önkormányzata ezért úgy döntött, hogy lehetőségeihez mérten segít ezen a problémán.
– Az volt az elsődleges célunk, hogy egyetlen szülőnek se kelljen azért otthon maradnia, kiesnie a munkából, mert nem tudja elhelyezni a gyermekét a nyári szünetben – mondta el Rédai János, a település polgármestere. – Bár az olyan kistelepülésen, mint a miénk, a legtöbb családban nagyszülők, rokonok segítségével meg tudják oldani a felügyeletet, mégis szép számmal akadnak olyan gyerekek, akikre szervezetten kell vigyázni.


Ezért aztán Kuncsorba ebben az esztendőben is csatlakozott az országosan szervezett nyári gyermekétkeztetési programhoz. A település önkormányzata hatszázezer forintot nyert el erre a célra, melyből két tucatnyi kisdiák meleg étkezését finanszírozta a nyári szünidő idején.
Mindemellett a nyári szüneten lévő óvodások és iskolások elhelyezését úgy oldották meg, hogy a régi iskola épületében kialakítottak egy foglalkoztató helyiséget, ahol szakképzett gondozók, pedagógiai asszisztensek vigyáztak az apróságokra. A gyerekek számára különböző programokat, foglalkozásokat, kirándulásokat szerveztek, illetve tízórait, ebédet és uzsonnát is kaptak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!