Gazdaság

2013.08.26. 12:11

Megújul a vásárcsarnok környéke

Megújul a szolnoki Ady Endre úti piac környéke. A vásárcsarnok parkolóinak átalakítása a tervek szerint szeptember 2-án kezdődik, s két hónapon át tart.

SZOLJON

A mintegy 30 millió forintos beruházásra azért volt szükség, hogy a piaci vásárlók a piachoz legközelebb eső úgynevezett belső parkolóban folyamatosan találjanak helyet, saját egyedi bevásárlási szokásuknak megfelelően, egyedi díjszabás lehetőségének figyelembevétele mellett.


Ennek érdekében változik a forgalmi rend is, a Fiumei utca az Ady Endre út felé egyirányú forgalmú lesz, csak a Ságvári Endre út felől lesz megközelíthető. A  belső úton  (a jelenlegi szervizút is ide tartozik) csak  személygépkocsik parkolhatnak, a nagy parkoló Fiumei utca felőli bejáratai megszűnnek.
Változik az eddig megszokott parkolási rend is. A piaci oldalon lesz egy sorompóval ellátott bejárat, ami egyben kijárat is. Ebben a saját belső parkolóban a megállás várhatóan az első félórában ingyenesen lesz, majd annak érdekében, hogy itt mindig legyen szabad parkoló, idősávonként növekvő lenne. A pontos tarifáról a közgyűlés fog dönteni.

A beruházás ütemezése:

Első ütemben szeptember 2-tól a nagy parkoló és a Ságvári Endre út 16-18. szám közötti parkolót zárják le. Második ütemben a szervizút és a Spar áruház mögötti parkoló felújítása következik.
A felújítás ideje alatt a Ságvári út és Fiumei utak közötti útszakaszt, valamint a Fiumei utat, és az ezen útszakaszokhoz tartozó parkolók zavartalanul használhatók. A piacozók számára rendelkezésre állnak még a csarnokhoz legközelebb eső parkolók, például a Móra Ferenc úton, a Tófenék úton, a Vizügy székháznál.


A beruházás időtartamára szeretné megkönnyíteni a város a piac környéki parkolást, ezért tárgyalásokat kezdtünk a volt Főiskola területének vagyonkezelőjével, hogy az intézmény udvarát átmenetileg használhassák a vásárlók.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!