Gazdaság

2013.08.26. 14:01

Végre lesz normális mosdó a piac mellett

Hosszú évek óta megoldatlan kérdés Jászladányban a piactéren található mosdó ügye.

B. CS.

A remények szerint az áldatlan állapotok az elkövetkezőkben megszűnhetnek, a település nemrégiben ugyanis pályázati támogatást nyert a mosdó felújítására, akadálymentessé tételére, illetve akadálymentesített parkoló kialakítására is.


Várhatóan még idén megkezdődnek a munkálatok, ez idő szerint a kivitelező kiválasztását célzó közbeszerzési eljárás zajlik. Összességében tizenöt millió forintos beruházást hajthatnak végre. Drávucz Katalin polgármester elmondta, hogy a támogatásként nyert összegből felépülhet az új mosdó, amelyben akadálymentesített helyiséget is kialakítanak. A mintegy ötven négyzetméteres épület kivitelezésének költsége eléri a 12 millió forintot.

Mindezen túl kialakítanak a piactér mellett egy akadálymentesített parkolót, valamint kiépítik a járdát a parkoló és a mosdó között. Az eredeti elképzelés az volt, hogy aszfaltborítást kap mind a piactér, mind a parkoló, ugyanakkor erre ez a támogatás nem ad lehetőséget. Így egyelőre zúzott kővel borítják a teret, amikor pedig forrást találnak rá, elkészítik az aszfalt burkolatot is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!