Gazdaság

2013.08.09. 16:49

Visszaadott két épületet a Szolnoki Főiskola

Visszakerült a Student Kollégium és az Ady Endre úti egykori iskolaépület vagyonkezelői joga az államhoz. Így ezek a jövőben már nem jelentenek terhet a Szolnoki Főiskola költségvetésére.

R. Á.

– Az utóbbi időben kihasználatlanul álltak az épületek, így szükségessé vált a lépés – mondta el érdeklődésünkre Bagi László, az intézmény műszaki igazgatója. A Mártírok úti Student Szálló 1988 óta eredeti funkciójának megfelelően végig a főiskolai hallgatóknak adott ideiglenes otthont. A Szolnoki Főiskola szenátusa úgy döntött, hogy a vagyonkezelői jogokat visszaadja a Magyar Államnak.


A bútorok és berendezési tárgyak egy részét átszállítják a Campusra, a maradék belső értékesítés útján talált gazdára. A főiskola az ingatlan visszaadásával jelentős összeget spórol meg. Hasonló a helyzet az Ady Endre úti épület esetében is, melyet a hallgatók 2008 végéig használtak. 2009 januárjától végleg elnéptelenedett a belvárosi telephely. A főiskola megpróbálta eladni az épületet, kétszer is meghirdették, ám jelentkező nem akadt. Az üresen álló ingatlan vitte a pénzt, közben az állaga romlott. A közelmúltban ezt az épületet is visszaadta a főiskola.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!