Gazdaság

2013.12.15. 08:00

Cél, hogy három kilóval több sertéhúst együnk évente

A IV. Szent Miklós – napi Disznótoros és Házipálinka Versenyt a rendezvény fővédnöke dr. Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter nyitotta meg.

SZOLJON


A  Karcagi Általános Iskola, Györffy István Tagiskola díszudvarán tartott rendezvénye elhangzott, nagyon jó, hogy a város felelevenítette a régi disznótorok hagyományát, amely generációkról generációkra öröklődik.

– A rendezvény csatlakozik a vidékfejlesztési minisztérium sertéshús fogyasztást ösztönző kampányához is. Ha három kilóval tudjuk növelni az egy főre jutó éves sertéshús fogyasztást, a gazdák több bevételhez jutnak, a feldolgozók számára is nőnek a lehetőségek, így a három millió sertést pár év alatt meg lehet duplázni - mondta a tárcavezető.

Kovács Sándor, a megyei önkormányzat elnöke és Dobos László, Karcag polgármestere pedig arról szólt, hogy idegenforgalmi szempontból is fontosak ezek a város értékeit bemutató rendezvények. A megnyitó utána a tíz böllércsapat munkához látott és hagymás vért, lacipecsenyét, hónaljpecsenyét és tepertőt sütöttek, orjalevest főztek, kolbászt és háromféle hurkát töltöttek, illetve káposztás húst, toroskáposztát készítettek.

A pálinka zsűri tagjai pedig 73 pálinkát kóstoltak meg és értékeltek. Míg a felnőttek versenyeztek, addig a Városi Sportcsarnokban adventi játszóházba várták a gyerekeket.
[caption id="" align="alignleft" width="360"] Tíz csapat vállalta a böllérversenyt.Fotó: Daróczi Erzsébet
[/caption]

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!