Gazdaság

2015.05.14. 14:00

A cégvezető szerint törvényszerű volt a bukás

Fizetésképtelenné vált a törökszentmiklósi Surjány Hús Kft., a cég ötszáz dolgozója nem kapta meg májusi fizetését.

Szoljon.hu

Információink szerint csődbiztos vette át a céget, a bank mindent lefoglalt. Bár a kft. rendelkezik a bérekre szánt összeggel, a vezetés már nem fér hozzá a pénzhez.

A figyelő.hu is arról számolt be tegnap, hogy öncsődbe menekült a TOP 5 hazai húsipari csoport közé sorolt Surjány Hús Kft. Tóth Tibor ügyvezető szerint a pénzügyi egyensúlyt a másik kapcsolódó érdekeltség, az Alföldi Hús Zrt. sem tudta helyreállítani.

– A Surjány Hús nem tud szembemenni a fekete gazdasággal, az adót nem fizető piaci szereplőkkel, a multiknak ki van szolgáltatva, nem tud versenyezni a szlovák, cseh, lengyel csodaárú termékekkel... Vagyis törvényszerű, hogy el kell bukjon – magyarázta a Figyelőnek Tóth Tibor a társaság csődbe kerülését. Bár szerinte a Surjány Hús Kft. nem országos gond, de a kérdés az, hogyan lehet biztonságos élelmiszer ellátást várni már „az egyszerű újratermelésre sem képes" szektortól. „Nem nekem kell megadni a választ” – vélte Tóth Tibor, aki fogadalma ellenére osztotta meg mégis véleményét a lappal.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!