Gazdaság

2017.04.22. 15:25

A térség meghatározó vállalkozói és vezetői tanácskoztak

Hagyományteremtő szándékkal szervezte meg a Jászsági Menedzser Klub Egyesület az első Jászsági Gazdasági és Fejlesztési Konferenciát.

B. CS.


Az Eszterházy Károly Egyetem berényi campusán pénteken megtartott eseményen jelen voltak a térség legjelentősebb vállalkozásainak vezetői, a jászság polgármesterei, az Eszterházy Károly Egyetem, illetve a Budapesti Corvinus Egyetem tanárai, professzorai, valamint az iparkamara és a kormányhivatal tisztségviselői. Dr. Seszták Miklós fejlesztési miniszter volt a program fővédnöke. A megyei vállalkozások árbevételének több mint 60 százalékát adják a jászsági cégek, évek óta a TOP 50 vállalkozás közül az első három szintén a kistérségből kerül ki.

Dr. Rédei István, a szervező egyesület elnöke hangsúlyozta, konferenciájuk egyik elsődleges célja, hogy fórumot teremtsen a térségben működő cégek, valamit a regionális és települési vezetők számára. Szeretnék ugyanis a nemzetgazdasági célokkal összhangban, közösen megfogalmazni gazdasági, illetve fejlesztési céljaikat, jövőbeni várakozásaikat.

[caption id="" align="alignleft" width="640"] Dr. Rédei István köszöntötte a résztvevőket | Fotó: Banka Csaba
[/caption]

Házigazdaként dr. Varró Bernadett, az egyetem megbízott oktatási és kutatási főigazgatója üdvözölte a résztvevőket. Dr. Kállai Mária kormánymegbízott rámutatott, hogy nem csak a megye, de az ország gazdasági fejlődéséhez is nagyban hozzájárulnak a jászsági vállalkozások.
A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára, Szabó Zsolt előadásában rámutatott, hogy a gazdasági szereplőket – sok más lehetőség mellet – a kormányzat energetikai fejlesztéseik pályázati támogatásával, illetve a jövőben is adócsökkentéssel kívánja segíteni. A Budapesti Corvinus Egyetem professzorai, dr. Mészáros Tamás, majd dr. Kerekes Sándor a vállalatvezetés stratégiai tervezésének nehézségeiről, lehetőségeiről, a trendekről tájékoztatták a jelenlévőket.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!