Gazdaság

2017.04.15. 14:30

Az ünnepek alatt is marad a meleg a lakásokban

Bár a naptár szerint szombaton véget ér a fűtési idény, a hőmérők egészen mást mutatnak ezekben a napokban. Az Alfa-Nova Szolnok Kft. ezért az ünnepek alatt is folytatja a távhőszolgáltatást a szolnoki lakásokban.

Szilvási Zsuzsa

<extra >

– Húsvétkor egészen biztosan melegek maradnak a radiátorok – erősítette meg lapunk kérdésére válaszolva Horváth István, a cég területi igazgatója.
– A következő napok előjelzéseire való tekintettel úgy döntöttünk, hogy városi szinten még nem állítjuk le a távhőszolgáltatást a mai napon, vagyis április 15-tel.

Bár a fűtési szezon hivatalosan lezárult, egyelőre fenntartjuk a fűtést, hiszen a változékony időben könnyen és gyorsan lehűlnek a lakások. Így az ünnepek alatt mindenképpen melegek lesznek a radiátorok, később pedig majd a lakossági igények alapján dől el, hogy hol fűtünk tovább. Mostanáig egyetlen, nemrégiben hőszigetelt társasházból kérte a közös képviselő a szolgáltatás leállítását, minden más helyen marad a fűtés.

Amint az igazgató a fentiekhez hozzátette, a szolgáltatás leállítására gyakorlatilag bármikor lehetőség van. Néhány óra alatt leáll a fűtés, amennyiben azt kérik a lakók a képviselőn keresztül, közölte Horváth István.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!