Gazdaság

2017.04.05. 17:00

Elismerő oklevelet kaptak a közmunkáért

Miniszteri elismerő oklevelet kapott Nagyrév önkormányzata a tavalyi közmunkaprogramban való részvételért.

J. Zs.

[caption id="" align="alignleft" width="300"] A helyiek büszkék erre az elismerésre Fotó: Joó Zsuzsa
[/caption]

Burka István polgármester elmondta, büszkék arra, hogy megyénk három díjazott települése közül az egyik éppen az ő községük. Az oklevél mellé ötmillió forintot is kaptak, melyet a mezőgazdasági Start-programba fordítottak vissza, elsősorban eszközvásárlásra.

A településvezető szerint Nagyrév két év alatt érte el azt, hogy a közmunka ennyire gördülékennyé és sikeressé vált a községben. Tapasztalható ugyanakkor, hogy egyre több közfoglalkoztatott tér vissza a munka világába: míg tavaly hatvankét közmunkás dolgozott a településen, addig idén már csak harmincnégy.

Ez egyrészt örömteli, másrészt így már – munkaerő hiányában – nehéz elérni azt, hogy a település önfenntartóvá váljék, már pedig Nagyrévnek éppen ez lenne a célja.

Egyébként a közmunkások mezőgazdasági-állattenyésztési feladatokat végeznek, illetve a belvízelvezető csatornákat teszik rendbe. Emellett az úgynevezett földút – és hosszú távú programban is részt vesznek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!