Gazdaság

2017.04.12. 15:50

Közel harminc férőhellyel bővül a Simon úti bölcsi

Több mint 210 millió forintos, 100 százalékos vissza nem térítendő pályázati támogatásból újul meg, illetve bővül a Simon Ferenc úti bölcsőde.

Mészáros Géza


A helyi önkormányzat további 3,8 millió forinttal járul hozzá a várhatóan ez év szeptemberéig tartó fejlesztéshez – mondta szerdai helyszíni sajtótájékoztatóján Szalay Ferenc polgármester. A városvezető elmondta, a szandaszőlősi intézmény eddig 56 férőhelyen fogadta a 3 év alatti kisgyermekeket.

Ezen városrészben jellemzően magas a fiatal, kisgyermeket nevelő családok száma. Jól érzékelhetően, évek óta egyre élénkebb érdeklődés mutatkozik a bölcsődei ellátás iránt, mely jól mérhető abban is, hogy az eddig 4 férőhelyes intézmény folyamatosan magas igénybevétel mellett működik. A beruházás célja a Simon Ferenc úti bölcsőde kapacitásbővítése, egyben szolgáltatásainak minőségi fejlesztése. 

Utóbbi eredményeként kialakítanak további két, 14-14 férőhelyes új csoportszobát, valamint felújítják a meglévő épületet. Mindemellett eszközbeszerzésre is sor kerül: udvari bútorok, játékok, meséskönyvek, hangszerek, mozgásfejlesztő eszközök vásárlása, és egy sószoba kialakítása is a projekt része, illetve fejlesztik a bölcsőde főzőkonyháját is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!