Gazdaság

2017.04.05. 22:00

Nagyléptékű bővülés következik a berényi nehézgépgyártásban

Története legjobb éve lehet a Fortaco cégcsoport jászberényi gyárának a 2017-es esztendő – mutatott rá berényi cég gyárigazgatója Uwe Sträter.

Banka Cs.

Az egykori Aprítógépgyárban szerdán egy új automatikus hegesztősort állítottak munkába, amelyen egy svéd járműipari cég markolóihoz gyártanak majd úgynevezett „banán” karokat.

[caption id="" align="aligncenter" width="600"] Rövid gyárlátogatást követően Dr. Szabó Tamás, Uwe Sträter és Pócs János Fotó: Banka Csaba
[/caption]

A nagyteljesítményű hegesztőrobotok indítása apropóján szervezett rendezvényen az igazgató bejelentette, hogy idén mintegy harminc százalékos termelésnövekedésre számítanak, és minden remény meg van arra, hogy a következő két évben hasonló mértékben bővüljön a Jászberényben több mint hatvan éves mérnöki tradícióval rendelkező nehézipari vállalkozás.

A jelenleg 430 főt foglalkoztató gyár a termelésnövekedéssel együtt bővíti munkatársainak számát is. Az ünnepségen jelen lévő Pócs János országgyűlési képviselő, illetve Dr. Szabó Tamás polgármester egyaránt üdvözölte, hogy ismét nagyarányú fejlődés tapasztalható a város szerves részét képező gépgyárban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!