Gazdaság

2017.04.19. 15:30

Új irodákkal bővült a Pénzügyi Tanácsadó Irodahálózat

Szolnokon és Tatabányán is irodát nyitott a pénzügyi fogyasztóvédelmi szolgáltatást nyújtó vidéki Pénzügyi Tanácsadó Irodahálózat, így a lakosság már 11 megyeszékhelyen kap szakértő válaszokat pénzügyi kérdéseire - közölte a Magyar Nemzeti Bank (MNB) szerdán az MTI-vel.

MTI

A közlemény szerint Békéscsabán, Debrecenben, Egerben, Győrben, Miskolcon, Nyíregyházán, Pécsen, Szegeden, Szolnokon, Tatabányán és Zalaegerszegen is segítik a fogyasztókat.
Az MNB hozzáteszi: még az idén valamennyi megyeszékhelyen hasonló ügyfélpontokat terveznek nyitni.

A már működő irodákon túl a bővítés érdekében az MNB új közbeszerzési eljárást hirdetett meg. A sikeres pályázóknak szigorú feltételeknek kell megfelelniük, így többek között 10 évnyi ügyfélkezelési tapasztalattal, adatvédelmi regisztrációval és az irodát bemutató honlappal kell rendelkezniük, valamint kötelező részt venniük a jegybank folyamatos szakmai képzésén.

A közlemény szerint Tatabányán a CP Contact Kft., Szolnokon pedig a Merkating Innovációs és Tanácsadó Közhasznú Nonprofit Kft. tájékoztatja az ügyfeleket a magyarországi pénzügyi szolgáltatásokról, tanácsot ad lakossági panaszok, problémák kezelésére, valamint segít az ügyfeleknek, hogy felelős pénzügyi döntéseket hozzanak. A személyesen, postai úton, telefonon és elektronikusan végzett tanácsadás kiterjed a fogyasztók pénzügyi tájékozottságának, ismereteinek bővítésére és pénzügyi tudatosságának növelésére is.

A pénzügyi tanácsadó irodákról, elérhetőségükről, nyitva tartásukról egyebek mellett az MNB Civil háló honlapján, illetve a www.penzugyifogyaszto.hu honlapokon olvashatók további részletes információk.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!