Gazdaság

2017.07.06. 14:40

Hatcsoportos bölcsőde épülhet Berényben

Hatcsoportos bölcsődét szeretne építeni a ­város önkormányzata, amihez 292 millió forintos támogatást nyert a város. A fejlesztés megvalósításának ­előkészítése folyamatosan zajlik. Ehhez tartozik a pénzügyi fedezet részleteinek kidolgozása is.

Banka Csaba



A Magyar utca és a Vásárhelyi utca sarkán található ingatlanra tervezett építkezéshez kapcsolódóan legfeljebb háromszázmillió forintos költséget számolhat el Jászberény a támogatott fejlesztés megvalósítására, ugyanakkor az építkezés teljes tervezett költsége ennél magasabb.

A megvalósításhoz a saját költségvetésből kellett pluszforrásokat elkülöníteni. Az előzetes becslés alapján a városnak mintegy 59,5 millió forintot kell hozzátennie a támogatáshoz ahhoz, hogy megindulhasson a munka. A testületi határozat szerint az önkormányzat idei, illetve 2018-as és 2019-es költségvetésének terhére biztosítja az összeget.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!