TÚRKEVE

2017.12.29. 09:25

A juhászfesztivál után jócskán megváltozik majd Túrkeve, fejlesztések következnek

Jövőre elkezdődhet többek között a piaci fedett árusítóhely megépítése és a liget rendezése is Túrkevén.

– Számos pályázatunk támogatói döntése megérkezett az utóbbi időben. Így jövőre elkezdődhet a piaci fedett árusítóhely megépítése, a liget rendezése, új játszótér építése a Madarász házaspár utcában, a Setét Mihály utcai pihenőpark kialakítása is.

– De ezek mellett zajlik majd a Petőfi Sándor Általános Iskola épületeinek felújítása, a Táncsics utca rendbetétele parkolók kialakításával, a Petőfi tér megújítása, a református templom tornyának felújítása és a Vass utcai egykori iskola óvodává alakítása is – sorolta a tervezett beruházásokat Vida Tamás, Túrkeve polgármestere.

– Az építkezések zöme júniusban, a 20. Kevi Juhászfesztivál után indul.

Mindezek mellett a 2017-es esztendő óriási sikere gazdasági szempontból az SMG cégcsoport fejlesztése, melyet az állam is támogat 2,2 milliárd forinttal.

Amint a polgármester hozzátette, nagy öröm, hogy sikerült végre betölteni az üres fogorvosi körzetet. Januártól ugyanis dr. Csigedi Vajda Eszter várja a hozzá fordulókat a korábban hosszú ideig üres praxisban.

– Hosszabb időszakra visszatekintve sem emlékszem olyan évre, amikor a város önkormányzata komolyabb pénzügyi tartalékkal fordult volna a következő esztendőre. Idén sikerült úgy zárnunk az évet, hogy tízmilliós összeg van tartalékban.

– Ez az összeg alapja lehet a következő évi fejlesztéseknek, pályázati lehetőségeknek – zárta az 2017-es év összegzését Vida Tamás.

Szilvási Zsuzsa

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!