Gazdaság

2010.12.07. 11:03

Gazdasági hírek a megyéből

Jász-Nagykun-Szolnok megye gazdasági életének hírei, információi.

Szoljon.hu

Két megyei az év Vállalkozói között

Jász-Nagykun-Szolnokból ketten vehették át a Év vállalkozója díját. Immár hagyomány, hogy a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége is a saját szakterületükön kimagasló eredményeket elérőknek elismeréseket ad át a Vállalkozók Napján. Idén több mint félszázan részesültek elismerésben, köztük Egedi Pál a Modul Kft. vezetője és Kiss Ferenc a Karakter Kft. ügyvezető igazgatója.

Az újításokról tanácskoznak

Regionális konferenciát tartanak ma Debrecenben az Észak-alföldi Fejlesztési és Innovációs Ügynökség. A tanácskozás célja, hogy megismertesse az EU és hazai innováció politika irányvonalait gyakorlati kérdéseket is érintve. A rendezvényen bemutatkoznak az Észak-alföldi Innovációs Díj idei nyertesei, így az a szolnoki kft. is, mely az országos ügyeletfigyelő rendszer kifejlesztéséért kapta meg az elismerést.
 
Sokéves csúcson az üzleti bizalom

Novemberben tovább emelkedett a GKI konjunktúraindexének értéke, és utoljára négy és fél éve volt ilyen magasan. A GKI Gazdaságkutató Zrt. által — az EU támogatásával — készített felmérés szerint az üzleti szférán belül a szolgáltatások kivételével minden ágazatban optimistábbá vált a hangulat.
 
Egyencsomagolás a dohányárukra

Az Európai Unió a jövőben egységesítené a csomagolását azoknak a termékeknek, amelyek az egészségre káros hatással lehetnek. Az első körben a dohánytermékekre terjesztenék ki a jogszabályt, de később kiterjesztenék a gyorséttermi ételekre, az alkoholokra, és a korhatáros DVD-filmekre is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!