Gazdaság

2013.04.11. 07:20

Azonnali reakció a piac igényeire

Az immár vágóhidat, húsüzemet, illetve kiskereskedelmi bolthálózatot is működtető családi cég a folytonosságból, és minőségi termelésből adódó megbízhatóságot tartja megmaradása egyik legfontosabb tényezőjének.

Banka Csaba

Húsfeldolgozással és -értékesítés, kereskedelmi tevékenységgel foglalkozik a Jászapáti központú Füle István és Fia Kft. A 1997-ben kft.-vé alakult családi vállalkozás tevékenységét több mint két évtizeddel ezelőtt kezdte Füle István vezetésével akkor egyéni vállalkozásként. Tevékenységüket saját húsárúüzletek működtetésével indították.


A saját bolt már működött, amikor a feldolgozóüzemet hoztak létre, ennek köszönhetően immáron számos más üzletbe is szállítják termékeiket. Áruikkal Jász-Nagykun-Szolnok megyén kívül találkozhatnak a Heves, Nógrád, illetve Pest megyei vásárlók is. Összességében mintegy 100-110 boltba szállítanak rendszeresen. A munkába pedig bekapcsolódott az egész család, a stafétát a vállalkozó fia viszi tovább.


A húsüzem létrehozásával párhuzamosan bővítették piacaikat, amit folyamatosan magas színvonalon tartott minőségi áruval látnak el, illetve ennek segítségével tudták megtartani partnereiket is. Kínálatukban olyan termékféleségek szerepelnek, mint a szárazáruféleségek, friss húsáruk, felvágottak, hurka, kolbász. A húsüzem termelésének volumene folyamatosan bővül. Szükség esetén a kapacitásukat is bővíteni fogják, attól függően, hogy a partnerek minderre mekkora fogadókészséget mutatnak.

[caption id="" align="alignleft" width="360"] A vágópont átadásakor a családi vállalkozást alapító Füle István mutatja be a felújított létesítményt partnereiknek.
[/caption]
– Több mint két évtizede jelen vagyunk a piacon, s eközben nem csak a munka minőségét, precízségét őriztük meg, de mindig nevünket is adtuk termékeinkhez. A megbízhatóság és a folytonosság pedig mindig pozitív üzenetet hordoz a piac szereplői számára – fogalmazott Füle István.
A vállalkozás profiljában korábban szerepelt az élőállat-vágás is, de ez idővel háttérbe szorult. Döntően bérben vágatták a húsüzem alapanyagának valót, illetve közvetlenül félsertést vásároltak.

Nemrégiben változtattak ezen a gyakorlaton. A korában is működtetett vágópontjukat ugyanis az uniós és hazai szabványoknak megfelelően felújították. A vágóhídon immár hetente mintegy száz sertés vágását tudják megoldani. Nagy előnyt jelent, hogy folyamatosan nyomon tudják követni a húsárú útját a vágástól egészen az üzletekig, s ott a vásárlók számára saját vágású áruként értékesíthetik.


A vágópont első számú feladata, hogy félsertés-alapanyaggal lássa el a társaság húsüzemét, illetve boltjaikat, a partner üzleteket. Ezzel párhuzamosan Jászapáti környékének lakossága számára is végeznek bérvágást. Az emberek egyre nagyobb arányban kezdenek ismét a háztáji sertéshízlalásába. A vágópont felújításának ötletét ez is alátámasztotta, hiszen a fejlesztést követően immár a vállalkozás megfelelő higiéniás feltételek mellett, állat-egészségügyi ellenőrzéssel végezheti el a vágásokat a lakosság számára. A nemrégiben megnyílt vágóhíd hat munkavállalónak teremt álláslehetőséget.

A vágópont megnyitásakor Borbás Zoltán, a település alpolgármestere is elismerését fejezte ki apa és fia kitartása és elszántsága iránt, nem mellékesen pedig örömét fejezte ki, hogy mindezzel újabb hat munkahely jöhetett létre a kisvárosban.
A kisvállalkozás a vágóhíd létrehozását követően is tervezi, hogy tevékenységét és kapacitását is növeli az elkövetkezőkben, ezzel párhuzamosan viszont kiemelt szerepet szánnak a szakember-utánpótlás biztosításának is. Nem véletlen, hogy rendre alkalmaznak mind hentes, mind eladó tanulókat üzemükben és üzleteikben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!