Gazdaság

2016.06.22. 12:49

Farmot építettek, tyúkokat és malacokat tartanak

Tiszaszentimre Párját ritkítja az a „farm”, amelyet Tiszaszentimrén alakítottak ki az elmúlt évek során. A közmunkaprogram keretében egymásra épülő tevékenységeket folytatnak.

Szoljon.hu

– Korábban felépítettünk egy baromfiistállót az önkormányzat „farmján” – mondta Koczúrné Tóth Ibolya polgármester. – Jelenleg az ehhez tartozó szociális blokk kialakítása van folyamatban. A tojástermelést még két évvel ezelőtt, 2014-ben kezdtük el, 1500 tojótyúkkal. Idén májusban sor került az állatállomány cseréjére, 1500 tojóhibrid érkezett. A tojást elsősorban a Tiszaörsi Barázda Szociális Szövetkezet, a környező települések önkormányzati konyhái és a saját önkormányzati konyhánk használja fel, valamint a tésztakészítő egységünk ellátása a cél.

Amint a polgármester hozzátette, szintén a farmon található egy 100 férőhelyes sertéstelep, az ehhez tartozó tároló és szociális blokkal együtt.

– Még 2011-ben érkezett 8 anyakoca és 50 kismalac a BM. Pálhalmai büntetésvégrehajtási intézetétől. A sertéshúst az önkormányzati konyhánk használja fel a közétkeztetésben. Az állatállomány takarmányszükségletét pedig saját magunk termeljük meg. Búzát, kukoricát, árpát, napraforgót és tritikálét termesztünk, daráló-keverő gépünkkel előállítjuk az állatok számára szükséges takarmányt. A sertés farmon 3 fiaztatóban megfelelő körülményeket tudunk biztosítani a szaporulat számára.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!