Gazdaság

2013.01.09. 13:05

Minimálisan nőtt a vállalkozások száma megyénkben

Az országban bejegyzett gazdasági szervezetek mintegy három százalékát, 54,6 ezer vállalkozást tartottak nyilván az elmúlt év végén Jász-Nagykun-Szolnok megyei székhellyel.

Szoljon.hu

Az egy évvel korábbihoz képest számuk 1,3 százalékkal nőtt, mintegy 11,5 ezer társas és 39,4 ezer egyéni vállalkozás szerepelt – derül ki a Központi Statisztikai Hivatal 2012. III. negyedéves tájékoztatójából. 

Az ágazati struktúrájában legnagyobb súlyt (közel 25 százalékot) a kereskedelem, gépjárműjavítás képviselt. Az építőipar részesedése – az ilyen jellegű vállalkozások számának 1,5 százalékos csökkenése mellett is – 13 százalék, az iparé és a szakmai, tudományos, műszaki tevékenységé közel hasonló, 12-12 százalék volt.

Az egyéni vállalkozások száma ugyancsak bővült 1,1 százalékkal. Az egyéni vállalkozások felét a mezőgazdaság, erdőgazdálkodás, halászat gazdasági ágban tartották nyilván. Jelentősebb hányaduk szerepelt még a regisztrációban az ingatlanügyletek, valamint a kereskedelem, gépjárműjavítás területén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!