Gazdaság

2013.01.16. 11:12

Több mint nyolcezren a megyei választói névjegyzékben

Még nyáron fogadta el az Országgyűlés az új agrárkamarai törvényt, melyben az eddigi szervezetet felváltó Magyar Agrár-, Élelmiszer-gazdasági és Vidékfejlesztési Kamara létrehozásáról rendelkezett.

Szoljon.hu

Az új kamara felállítása szempontjából elengedhetetlen küldöttválasztás névjegyzékébe azok kerülhettek be, akik a november végi határidőn belül bejelentkeztek a nyilvántartásba, és megfizették az egyébként kötelező tagsággal járó ötezer forintos regisztrációs díjat. Hubai Imre Csaba, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Agrárkamara átmeneti elnöke arról tájékoztatta lapunkat, hogy megyénkben 8103-an teljesítették ezeket a feltételeket.

A megyei agrárkamara sajtótájékoztatóján az is kiderült, hogy országosan mintegy 200 ezer tagot regisztráltak novemberig. A névjegyzék január tizennyolcadikától nyilvános.

Szavazni február elsejétől egészen huszonegyedikéig lehet, megyénkben Szolnok mellett Jászberényben, Karcagon, Törökszentmiklóson, Mezőtúron, Kunszentmártonban és Tiszafüreden. A megyei küldöttek megválasztása után az egyes megyékben az országos küldöttválasztó gyűléseket március kilencedikén, az új nemzeti agrárkamara alakuló országos közgyűlését pedig március huszonnyolcadikán tartják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!