nem kell futóművet javíttatni

2017.08.03. 08:02

Kijavítják a burkolat hibáit az M1-esen, az M3-ason és az M7-esen

Hamarosan megújul a sztrádák burkolata több, jelentős szakaszon. Nem csupán kisebb, hanem teljes körű javításokat végeznek majd, vagyis nem szaporodnak a helyenként már most is egymásba érő, a korábbi javítási munkák eredményét jelző foltok.

Azt azonban még nem lehet tudni, hogy pontosan mikor indulhatnak el a felújítások. A kivitelezési munkálatok a forrást biztosító támogatási szerződés rendelkezésre állását követően kezdődhetnek el – közölte a Világgazdasággal a Magyar Közút Nonprofit Zrt.

A Magyar Közút tájékoztatása szerint a 2017-ben az M1-es sztrádán Hegyeshalom felé egy 2,5, valamint egy több mint 11 kilométer hosszú útszakasz kerül fel a listára, ám e szakaszok kivitelezésének időpontja egyelőre nem ismert. A beruházások tervezett költsége meghaladhatja a hárommilliárd forintot. További jó hír az, hogy a megnövekedett forgalom miatt Budapest és Tatabánya között egész biztosan, Tatabánya és Győr között pedig valószínűleg kétszer három sávosra bővül az autópálya belátható időn – három-négy éven – belül – írja a lap.

Az M7-esen is jelentős felújításokra van szükség, a Budapesttől Letenye irányába tartó sztráda jobb pályáján – egybefüggőn – több mint húsz kilométer hosszúságban újítanák meg a sztrádát, aminek tervezett beruházási költsége 4,3 milliárd forint. Az M3-ason pedig több helyen is várhatók majd munkák – melyek kezdési időpontja továbbra sem ismert –, de idővel számíthatunk arra, hogy Budapesttől Vásárosnamény irányában a jobb pályán két helyen nyolc, illetve hat kilométer hosszan, a bal pályán pedig csaknem másfél kilométeren újul meg a burkolat.

Az ország különböző fő- és a mellékútjait is kijavítják, a javításokat főleg éjszaka végzik majd, hogy ne zavarják a napközbeni forgalmat.

A Magyar Közút 2017-ben a gyorsforgalmi úthálózaton történő burkolat-karbantartás jellegű beavatkozásokra közel 1,8 milliárd forintot tervezett, amelyből eddig 455 millió forintot használt fel – ismertette a lap weboldala.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!