Pegazus Díj

2017.12.06. 13:22

Elismeréseket kaptak a legdinamikusabban fejlődő kkv-k

Idén immár kilencedik alkalommal részesültek Pegazus Díjban Magyarország legdinamikusabban fejlődő kis- és középvállalkozásai: a rangos elismerést idén is összesen harminc kiváló gazdasági teljesítményt nyújtó kis- és középvállalkozás kapta meg.

A vállalkozások képviselői kedd este a Four Seasons Gresham Palotában tartott gálán vehették át a díjakat, amelyeket a hagyományoknak megfelelően idén is feltörekvő és piacvezető kategóriában, három földrajzi régió szerint ítéltek oda az adományozók.

Az idei díjazottak a legkülönbözőbb iparágakat képviselik: megtalálhatók közöttük gép- és berendezésgyártó, műanyag- és faipari, élelmiszeripari, nyomdaipari, illetve informatikai tevékenységet végző társaságok csakúgy, mint kábeltévés vagy egészségügyi szolgáltatást nyújtó cégek. Közös jellemzőjük ugyanakkor, hogy az elmúlt két teljes év során kiemelkedő növekedést értek el, valamennyien legalább öt éve alapított, magyar többségi tulajdonban álló vállalkozások, amelyek jó likviditási mutatókkal rendelkeznek, és 2016-ban pozitív eredményt értek el (legalább EBITDA-szinten, vagyis a kamatok, adózás és értékcsökkenési leírás előtt).

A Pegazus Díjat évente osztja ki az Enterprise Investors, Kelet-Közép-Európa egyik legnagyobb kockázati- és magántőke-befektető vállalata, a Bisnode, Európa egyik vezető digitális üzleti információszolgáltatója, valamint a Dentons, a világ legnagyobb ügyvédi irodája.

„A Pegazus Díjjal azokat a sikeres, dinamikus kis- és középvállalkozásokat állítjuk reflektorfénybe, amelyek tehetségük és jó stratégiájuk révén jó úton haladnak ahhoz, hogy a legnagyobb, befutott cégek közé kerüljenek. Meggyőződésünk, hogy kiváló példáik bemutatása és elismerése is hozzájárul a hazai gazdaság fő bázisát jelentő kkv-szektor továábi fejlődéséhez.”

- mondta Tüske Tamás, az Enterprise Investors országigazgatója a díjátadó rendezvényen.

Edward Keller, a Dentons ügyvédi iroda M&A partnere hozzátette: „Az idei év olyan szempontból is különleges, hogy a harmincból hét díjazott immár másodszor szerepel a Pegazus Díj nyertesei között.

Mindez azt mutatja, hogy megfelelő hosszú távú stratégiával egy vállalat magasabb fejlettség mellett is képes kiemelkedő növekedést produkálni.

A mostani kedvező gazdasági környezet is jó hátteret teremt az újabb és újabb határok sikeres áttörésére, akár organikus úton következik ez be, akár friss tőkét és módszereket biztosító befektetők bevonásával.”

Keleti József, a Bisnode Csoport Country Manager-e. kiemelte:

„A növekedés fenntartásának egyik legfontosabb feltétele a megfelelő kockázat- és kintlévőség-kezelés„

Hozzátette: a Pegazus Díjjal kitüntetett vállalkozásokat cégminősítő megoldásainkkal segítjük abban, hogy magatartásukkal pénzügyi kockázatot jelentő partnereik kiszűrésével hosszabb távon is profitábilis növekedési pályán maradjanak.

Az eseményen az eddigiekhez hasonlóan idén is a „Piacvezető” és a „Feltörekvő” kategóriákban, összesen 30 magyarországi kis- és középvállalatot ismer el díjjal vagy oklevéllel a szakmai zsűri. A legdinamikusabban fejlődő kis- és középvállalkozások teljesítményét régiónként – Nyugat-, Közép-, és Kelet-Magyarország – díjazzák.

A „Feltörekvő” kategóriában azok a vállalatok szerepelnek, amelyek árbevétele 2016-ban 1 milliárd és 2,5 milliárd forint között mozgott. E kategória győztesei:

Régió

Cég

Tevékenység

Nyugat-Magyarország

Termoplast Kkt.

Hőre lágyuló műanyagok fröccsöntése

Közép-Magyarország

Digic Pictures Kft.

Animációs filmek készítése

Kelet-Magyarország

Javipa Kft.

Csomagolóanyagok és -eszközök előállítása

 

A „Piacvezető” kategóriába olyan cégek kerültek, amelyek árbevétele 2016-ban már meghaladta a 2,5 milliárd forintot. E kategória győztesei:

Régió

Cég

Tevékenység

Nyugat-Magyarország

Flexmont Kft.

Szerelés-automatizálás, egyedi gépek és berendezések gyártása

Közép-Magyarország

Prime Rate Kft.

Teljes körű nyomdai tevékenység

Kelet-Magyarország

Nádudvari Élelmiszer Kft.

Tej- és húskészítmények gyártása

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!