rugalmasabb

2017.12.06. 06:47

Megcsapolhatóak a tar­tós befektetési számlák

Az elmúlt évek szabályaitól eltérően, idén a tar­tós befektetési számláknál (tbsz) már lehetőség van részleges pénzfelvételre is.

Év végén lejárnak a 2012-ben nyitott tar­tós befektetési számlák (tbsz). Azoknak, akik ilyen­nel rendelkeznek, el kell dönteniük, foly­tatják-e tovább az adókedvezménnyel támogatott konstrukciót, vagy kiszállnak – írta a szerdai Világgazdaság.

Tavaly és tavalyelőtt csak úgy lehetett új gyűjtőév megkezdése nélkül folytatni a tartós befektetéseket, ha az ügy­fél a számlán lévő összes pénzt, a hozamokkal, ka­matokkal együtt, átvitte az új tbsz-re. A most év végén lejáró számlák azonban már megcsapolha­tók, lehetőség van részleges pénzfelvételre is – hívta fel a figyelmet a lap.

Az ügyfelek többsége az elmúlt években a pénzügyi intézmények nyilatkozata szerint az ötéves lejárat után továbbvitte a tartós befektetését – jegyezték meg.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!