növekedés

2017.08.23. 09:09

3,9 százalékkal nőtt a kiskereskedelmi forgalom az első fél évben

A kiskereskedelmi üzletek forgalma a nyers adat szerint 5,2 százalékkal, a naptárhatástól megtisztítva pedig 5,7 százalékkal nőtt júniusban az egy évvel korábbihoz képest. Az első fél évben a forgalom volumene a nyers és a naptárhatástól megtisztított adatok szerint 3,9 százalékkal haladta meg az előző év azonos időszakáét – jelentette szerdán második becslése alapján a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

A júniusi nyers és naptárhatással korrigált adat egyformán 0,3 százalékponttal alacsonyabb az augusztus 3-án közölt első becslésnél, amikor 5,5, illetve 6,0 százalékos forgalomnövekedést jelentett a KSH.

Júniusban az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes kiskereskedelmi üzletek forgalma 3,7 százalékkal nőtt éves összehasonlításban az előzetesen közölt 4,1 százalék helyett, de ez is jelentős gyorsulást mutat a májusi 2,3 százalékkal szemben.

A nem élelmiszer-kiskereskedelmi üzletekben 8,3 százalékkal nőtt az értékesítés volumene, ami szintén alacsonyabb a 8,5 százalékos előzetes adatnál és a májusi 10,3 százaléknál is. Az üzemanyag fogyasztás 5,1 százalékos éves növekedése megegyezik az első becsléssel és nagyobb a májusi 4,3 százalékos adatnál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!