Galériával

2019.11.05. 20:00

A kormány támogatásával valósul meg a jászberényi beruházás

A Nagyvállalati Beruházási Támogatási Program keretében a magyar kormány 680 millió forint támogatással járult hozzá a Szatmári Kft. közel 1,4 milliárd forintos kapacitásbővítő beruházásához – jelentette ki Varga Mihály pénzügyminiszter a támogatásról szóló okirat ünnepélyes átadásán Jászberényben.

Illés Anita

Varga Mihály pénzügyminiszter adta át Szatmári Zoltán cégvezetőnek a támogatásról szóló okiratot.

Fotó: Gémesi Balázs

Hozzátette: az elmúlt években ennek a programnak köszönhetően több jászberényi cég kapott támogatást, így több mint tízmilliárd forintnyi beruházás valósult meg a városban. Az eseményen a pénzügyminiszter szólt a magyar gazdaság növekedéséről is. Kiemelte, hogy az idei év második negyedévében 5,2 százalékkal erősödött a hazai gazdaság. Hangsúlyozta, hogy az elmúlt években jelentős volt a bérek növekedése és a foglalkoztatásban is jól állunk, hiszen 3,5 százalék a munkanélküliségi ráta Magyarországon.

– Jászberényben a 2010-es kormányváltáskor több mint négyezer munkanélküli volt, majd ez a szám ezer főre csökkent. A város munkanélküliségi rátája 3,1 százalék, ami azt jelenti, hogy jobb, mint az országos átlag – tette hozzá Varga Mihály.

Az okirat átadó ünnepségen Szatmári Zoltán, a vállalat ügyvezető igazgatója köszöntőjében ismertette a cég történetét és a mérföldkőnek számító kapacitásnövelő beruházás részleteit. Az eseményen Dr. Szabó Tamás kiemelte a cég gazdasági teljesítménye mellett azt a társadalmi felelősségvállalást is, amivel többek között a kultúrát és a sportot segítik Jászberényben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!