könnyít a terheken

2020.04.10. 16:43

Az Orbán-terv a mezőgazdaságot is segíti

A gazdaságvédelmi akcióterv részeként megjelent az első, az agrárium számára célzott segítséget jelentő intézkedéscsomag a Magyar Közlönyben – jelentette be Nagy István agrárminiszter pénteken a közmédiának nyilatkozva.

Kiemelte: a jelenlegi krízishelyzetben értékelik azt az áldozatos munkát, amelyet az ágazat szereplői a folyamatos élelmiszer-ellátás érdekében ebben a nehéz időszakban is végeznek.

A legkisebb mezőgazdasági termelők számára is segítséget jelenthet az Agrár Széchenyi Folyószámla Hitel ingyenessé tétele és a keret megduplázása – hívta fel a figyelmet.

A turizmus és a vendéglátás kényszerű szüneteltetése miatt leginkább bajban lévő ágazatokban a díszkertészeknél, a bor- és szőlőtermelőknél, a pálinka-előállítóknál, a kisüzemi sörfőzdéknél és a vadgazdálkodási szolgáltatóknál csökkennek a munkáltatói járulékterhek.

A további részletekről kedden 11 órakor adnak tájékoztatást Kovács Zoltán államtitkárral az operatív törzs sajtótájékoztatója előtt – közölte a miniszter.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!