változás

2019.07.01. 11:23

Fizetőssé válik az e-töltés

Marad ingyenes szolgáltatás is, a többiért pedig a tesztidőszakban percenként 50 forint lesz a díjazás.

Forrás: MTI

Fotó: Varga György

Az NKM Mobilitás Kft. országosan eddig 86 nyilvános elektromosautó-töltőt telepített, ezek összesen 177 töltési pontot jelentenek. Az állomások közül 16 úgynevezett 50 kilowattos villámtöltő.

Lapértesülés szerint, míg a 22 kW-os, váltóáramú (AC-) töltőkön változatlanul ingyenes a töltési szolgáltatás, az 50 kW-os egyenáramú (DC-) villámtöltőiken és a 43 kW-os AC-villámtöltőkön a jelenlegi tesztidőszakban a díjazás percenként 50 forint. Az NKM közölte, a végleges díjazás a teszt eredményétől is függ.

Az elmúlt évek során a szintén állami, kifejezetten az e-autózásra alapított e-Mobi Kft. mintegy háromszáz e-töltőt telepített országszerte. Rajtuk kívül aktív a piacon például az Elmű-ÉMÁSZ, az E.ON, a Mol, az OMV és a Lukoil. A korábbi ingyenesség ugyanakkor már a múlté, amit ráadásul a cégek kevéssé vernek nagydobra.

Borítókép: Egy elektromos autót töltenek a III. Mobil Járműipari, Logisztikai Szakkiállításon és Konferencián újonnan átadott elektromos töltőállomásoknál a ZalaZONE járműipari tesztpályán a megnyitó napján, 2019. május 24-én.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!