Hazahívó börze

2019.06.17. 14:08

Hazavárja a magyar szakembereket a hazai építőipar

A börzén jelen volt a hét legnagyobb hazai építőipari cég, amelyek a külföldi nettó bérek legalább 60 százalékát biztosítanák a hazatérő munkavállalóknak.

Sikeres volt a külföldön élő, magyar építőipari szakemberek hazahívó kampányának első állomása Münchenben – mondta a kampánnyal is foglalkozó Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének (ÉVOSZ) elnöke hétfőn az M1 aktuális csatornán.

Koji László hozzátette: a hazai építési ágazat fellendülése olyan perspektívát ajánl, ami hazavonzhatja a munkásokat.

Elmondta, a müncheni börzén a fiatalok mellett 50-60 év körüli érdeklődő is bőven akadt. A külföldön dolgozó magyar szakemberek meglepően minimális tudással rendelkeztek a hazai építőpiac helyzetéről, éppen ezért kiemelten fontos, hogy a kampány során minél több információt tudjanak meg a magyar eredményekről

- fűzte hozzá.

Hangsúlyozta: az építőipari teljesítmény növekedésével a magyar cégek is versenyképes ajánlatokat tudnak tenni.

A börzén jelen volt a hét legnagyobb hazai építőipari cég, amelyek a külföldi nettó bérek legalább 60 százalékát biztosítanák a hazatérő munkavállalóknak.

A külföldön élő magyar szakembereket érdekli a családi otthonteremtési kedvezményt (csok) és a családvédelmi akcióterv is, de ezzel együtt a munkaadótól is szívesen fogadnának lakhatási támogatást – mondta Koji László.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!