száguldó eladások

2017.09.21. 15:53

Jól fut a Jeep

A cég idén dupla annyi autót adott el, mint tavaly, és az új modellhez is nagy reményeket fűznek.

LOS ANGELES, UNITED STATES - NOVEMBER 19: 2017 Jeep Compass is displayed during Los Angeles Auto Show at the Los Angeles Convention Center in Los Angeles, California, United States on November 19, 2016. Aydin Palabiyikoglu / Anadolu Agency

Eladásai mintegy 30 százalékos javulását várja a Fiat Chrysler Automobiles-hoz tartozó Jeep Magyarországon jövőre új modellje, a Compass bevezetésétől – mondta Czuczor Zsófia, a márka termékmenedzsere csütörtökön Budapesten. A terepjárókat értékesítő amerikai cég magyarországi eladásai az idén megduplázódtak a tavalyihoz képest, elsősorban a Renegade modellnek köszönhetően, de az értékesítésnek újabb lökést adhat a Compass modell piaci bevezetése.

A Compassból már hatot eladott a magyarországi vezérképviselet, noha a modell hivatalos bemutatójára csak csütörtökön került sor. Az új modellből csak ebben az évben 60 eladását prognosztizálják, jövőre pedig további 30 százalékkal bővülhet a teljes Jeep eladás Magyarországon – mondta Czuczor Zsófia.

Hozzátette: a közép-kelet-európai régióban Magyarországon a legnagyobb piaci részesedése a 76 éves Jeepnek, értékesített darabszámban pedig a második helyen áll Csehország után.

A Compass az egyik legerősebb szegmensbe, a középosztályú szabadidőautók közé érkezik. E kategóriában tavaly 50 százalékkal nőttek az eladások, összesen 14 500 jármű talált gazdára.

A Jeep Magyarországon 2017-ben eddig 475 autót értékesített, 85 százalékkal többet, mint egy évvel korábban, piaci részesedése a teljes autóeladásokból 0,65 százalék volt.

Borítókép: AFP / Aydin Palabiyikoglu / Anadolu Agency

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!