fontos a nagyobb védelem

2017.08.01. 08:54

A kiberbűnözők ráhajthatnak a vakációzó távmunkásokra

Megesik, hogy nyaralás alatt is kénytelenek vagyunk reagálni egy sürgősebb kérésre, vagy egyszerűen csak az irodától távol, kellemesebb környezetből dolgozunk. Ilyenkor örök dilemma a vállalatoknál, hogy távoli hozzáférés esetén hogyan lehet megteremteni az egyensúlyt a biztonság és a kényelem között.

A szakemberek szerint a dinamikus, kockázatalapú hitelesítés kínálja az ideális megoldást. A kockázat egyáltalán nem elhanyagolható, hiszen távoli hozzáférés esetén a vállalati adatok jobban ki vannak szolgáltatva a kiberbűnözőknek is. A Ponemon Institute egyik kutatásában olyan esetről is beszámolt, amikor egy amerikai vállalatnál hétmillió dolláros kárt okozott egy adatszivárgási incidens.

A vállalatoknak átfogó, kockázatalapú stratégiát kell kialakítaniuk ahhoz, hogy megfelelően biztonságos és kényelmes módon tudjanak hozzáférést biztosítani a céges erőforrásokhoz – mondják a szakérők. Más megítélés alá kell esnie annak, amikor a székhelyen, irodai környezetben dolgoznak az alkalmazottak, illetve amikor a világ túlsó feléről, egy üzleti úton, a hotelből szeretnének megnyitni egy fájlt. A tanácsuk alapján adaptív autentikációt célszerű használni, amely az esetleges kockázathoz mérten követeli meg a megfelelő szintű azonosítást. Ez a megközelítés képes felismerni a változásokat a felhasználói viselkedésben, és elemzi a kontextust, például, hogy ugyanazt az eszközt használja-e az illető a megszokott helyről, vagy hogy milyen fájlokat nyitott meg az elmúlt időszakban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!