Járvány

2020.04.07. 08:30

Kisebbek a torlódások, gyorsabban mennek a felújítások

A koronavírus-járvány miatti kijárási korlátozás idején nyugodtabb körülmények között tudja végezni az útfelújítási és -karbantartási munkákat a Magyar Közút.

Salgótarján, 2017. február 8. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. úthibák javításán dolgozó munkatársai kátyúznak Salgótarjánban 2017. február 8-án. MTI Fotó: Komka Péter

Forrás: MTI

Fotó: Komka Péter

Erről a szervezet tájékoztatta a Magyar Nemzetet, amely keddi lapszámában közölte, hogy

idén 3 programban csaknem 600 kilométer utat építenek át,

mintegy 95 milliárd forint értékben.

Amióta életbe lépett a kijárási korlátozás, látványosan kevesebb járművel lehet találkozni: a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. adatai szerint

60 százalékkal esett vissza a forgalom a magyarországi főutakon.

Ez a helyzet ugyanakkor lehetőséget jelent a közutakon dolgozóknak.

Pécsi Norbert Sándor, a Magyar Közút kommunikációs vezetője azt mondta a Magyar Nemzetnek, hogy a forgalomkorlátozásokkal járó munkák szinte nem okoznak torlódásokat, kevesebb baleset történik, az utakon dolgozók nagyobb biztonságban tudják elvégezni a feladataikat.

Idén a tervek szerint 187 projektben 582 kilométernyi út újul meg.

A rekonstrukciós munkák mellett a Magyar Közút kiemelt feladata a gyorsforgalmi utak mentén található pihenőhelyek napi fertőtlenítése – olvasható a Magyar Nemzetben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!