készpénz

2017.11.06. 16:29

Már csak idén fizethetünk a régi húszezresekkel

De nem kell aggódni, utána is bőven lesz idő beváltani a címleteket.

Budapest, 2016. január 3. Megújított húszezer forintos bankjegyek. A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 2014 és 2018 között folyamatosan újítja meg a jelenlegi bankjegysorozat címleteit. A 10 000 forintos után a második elem a megújított 20 000 forintos bankjegy, amelyet 2015. december 14-tõl hozott forgalomba a bank. A régi húszezres bankjegyek 2016 végéig használhatók fel a készpénzforgalomban. MTVA/Bizományosi: Faluldi Imre *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû – különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítõje közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt.

Fotó: Faluldi Imre

Év végéig érvényesek a régi húszezer forintosok, január elsejétől már csak a 2015. decembertől forgalomba hozott, korszerűbb bankjegyekkel lehet fizetni – közölte honlapján a Magyar Nemzeti Bank (MNB) hétfőn.

A jegybank tájékoztatása szerint a bevonási határnapig, december 31-ig be nem cserélt régi bankjegyek sem vesztik el értéküket, mivel minden bank- és postafiókban további három évig, a jegybankban pedig 2037. december 31-ig díjmentesen válthatók át azonos címletű fizetőeszközre.

A húszezer forintos bankjegyek 95 százaléka október végéig már kicserélődött – írták.

A forint bankjegyekkel kapcsolatos változásokról az MNB honlapjának bankjegy és érme oldalán tájékozódhatnak. (https://www.mnb.hu/bankjegy-es-erme).

Borítókép: MTVA/Bizományosi: Faluldi Imre

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!