Járvány

2020.04.03. 23:10

Már rengeteg helyen fizethetünk 15 ezer forint alatt PIN-kód nélkül

A bankok folyamatosan állnak át az új rendszerre.

Forrás: Shutterstock

Az OTP és a K&H szinte teljes hálózatában felemelték 5000 forintról 15 ezerre a PIN-kód nélküli kártyás vásárlások értékhatárát – közölték a pénzintézetek az MTI érdeklődésére csütörtökön.

A kormány a koronavírus-fertőzés kockázatának csökkentése érdekében döntött arról, hogy április 15-étől megemeli a limitet bankkártyás fizetésnél, hogy a PIN-kód beütése miatt se kelljen a terminálhoz nyúlni, elég legyen a plasztikot érinteni.

A bankok folyamatosan állnak át az új rendszerre, van ahol már a határidő előtt sem kell használni a kódot, míg máshol szükség van erre.

Az OTP Bank arról tájékoztatta az MTI-t, hogy náluk már lehet PIN-kód megadása nélkül érintéssel vásárolni 15 ezer forintos egyszeri tételig.

A K&H Bank termináljai megkapták a felszólítást a központi rendszertől a szükséges paraméterek letöltésére, ami a használatban lévő termináloknál néhány órán belül érvényesül – közölték. Eddig 70 százalékban történt meg a változtatás, vagyis ezek a terminálok már csak 15 ezer forint elérésekor kérnek PIN-kódot a vásárlóktól.

A maradék 30 százalék nagy része éppen aktuálisan nem használt eszköz, de amint használatba veszi a kereskedő, haladéktalanul érvényesül ezeken a terminálokon is a változás. Az átállás tehát a K&H-nál megtörtént – mondták.

A Takarékbank szerdán jelezte: folyamatosan állítják át a bank által működtetett, kártyás fizetésnél használt POS-terminálok limitjét, hogy már az április 15-i határidő előtt is lehessen PIN-kód megadása nélkül érintéssel vásárolni 15 ezer forintos egyszeri tételig.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!