Afrikai sertéspestis

2019.01.22. 16:20

Online járványügyi képzést indított a Nébih a vadászoknak

A fertőzött területeken csak a végzett, sikeres vizsgát tett, és erről tanúsítvánnyal rendelkező vadászok folytathatnak egyéni és társas vadászatot.

A fertőzött terület növekedése, az ott közvetlenül érintett, valamint vendégvadászként érkezők nagy száma miatt folyamatosan nagy igény van a képzés iránt. A vadászok hatékony segítése érdekében lehetővé tették a járványügyi kurzus online teljesítését a Nébih távoktatási oldalán (http://edu.nebih.gov.hu).

A portál használata regisztrációhoz kötött, a jogosultsági igényeket a [email protected] címen tudják jelezni az érdeklődők. Vizsgázni a tananyag elolvasását követően, január 14. és december 13. között lehet, sikeres eredmény esetén a tanúsítvány egyből letölthető.

Az online felületet a kurzus elvégzése után is érdemes figyelemmel kísérni, ugyanis ott bármikor hozzájuthatnak a legfrissebb rendelkezésekhez a vadászok, tájékozódhatnak a nemzetközi tapasztalatokról, az aktuális járványhelyzetről és az őket érintő legfontosabb kérdésekről. Az oldalra az is regisztrálhat, aki már sikeresen elvégezte a területi állategészségügyi hatóság által szervezett képzést, de tudni szeretne a legfrissebb információkról, rendeletekről – írja a Nébih.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!