Bakot tart neki

2018.03.30. 08:39

Gyurcsány Vona hátán mászna újra a hatalomba

Morvai Krisztina szerint a pártelnöknek nincs lelkiismerete.

Brüsszel, 2016. november 8. Morvai Krisztina, a Jobbik EP-képviselõje az Európai Parlament (EP) brüsszeli épületében 2016. november 8-án. MTI Fotó: Kallos Bea

Gyurcsány Ferenc bukott miniszterelnök tervei alapján végül lesz összefogás a Jobbik és a baloldal között – e vélekedéséről Morvai Krisztina beszélt a 888.hu hírportálnak adott interjújában. A független európai parlamenti képviselő úgy látja, Vona Gábort csupán a hatalom érdekli, a pártelnöknek nincs sem értékrendje, sem lelkiismerete.

A korábban a Jobbikhoz kötődő EP-képviselő elmondta:

Az egykori radikális párt programjának éppen azokról az elemeiről mondott le, amelyek neki szimpatikusak voltak még 2009-ben. Ugyanakkor Magyarország jelenlegi kormánya a nemzet szempontjából kulcsfontosságú pontokat már megvalósította.

Morvai elárulta, hogy 2012-2013-ig volt ráhatása a Jobbikra, 2014-től már nem volt érdemi kapcsolata Vona Gáborral.

Az EP-képviselő kijelentette: erősen úgy érzi, hogy

„Gyurcsány és bandája” – a mai MSZP és DK – a Jobbik hátán akar visszakerülni a hatalomba.

Szerinte a Heller Ágnes vezette balliberális értelmiség ezért kezdett lelkesedni az egykori radikális párt iránt. Morvai Krisztina számára, aki a Gyurcsány-korszak brutális emberi jogi jogsértései ellen fellépő nemzeti jogvédőként lett politikus, ez elfogadhatatlan.

Rámutatott, hogy a Jobbik internetes oldalain és Facebook-felületein arra biztatja választóit, hogy a „legesélyesebb ellenzéki jelöltre” szavazzanak. Ez értelmezésében azt jelenti, hogy a Jobbik-közeli választópolgárt arra akarják rávenni, hogy szavazzon a DK-MSZP jelöltjére.

A politikus szerint egy felnőtt, felelősséget viselő embernek szüksége van szilárd lelkiismerete és értékrendre, hogy azok döntési helyzetekben irányt mutathassanak neki. „Az elmúlt tíz év azt bizonyította számomra, hogy Vona Gáborból sajnos ezek hiányoznak” – fogalmazott. Kifejtette:

A mostani, sorsdöntő választás előtt arra kell válaszolni, hogy mely párt alkalmas az ország vezetésére.

A Janiczak- és a Mirkóczki-ügyről

Janiczak Dávid ózdi jobbikos polgármester durva, egyik női munkatársát anális szexuális erőszakkal fenyegető szavai Morvait is lesújtották:

„A nők elleni erőszak témájának kutatójaként úgy vélem, komoly személyiségproblémái vannak annak a férfinak, akinek az agyában a brutalitás és a szexualitás ilyen szervesen összefonódik.”

Szerinte a Jobbikon belüli szexuális zaklatási témákról régebb is voltak szóbeszédek, de azokat – ellentétben a mostanival – nem lehetett bizonyítani.

Mirkóczki Ádám Jobbik-szóvivő kijelentését, amely szerint a párt 2010 előtti radikális irányvonala csak álca volt, élete egyik legnagyobb csalódásának nevezte Morvai.

Brüsszelről

Az EP-képviselő szerint az EU-nak a tömeges bevándorlás támogatása és ezáltal a nemzeteken alapuló államok felszámolása, az Európai Egyesült Államok létrehozása a célja, illetve annak keretei között egy vegyes kultúrájú, hátterű és származású lakosság létrehozása.

Ezzel szemben szerinte az EU-nak csak akkor lehet jövője, ha az illegális migráció kérdésében nem megy szembe a tömegek akaratával.

A politikus hangot adott annak a meggyőződésének, ha az áprilisi választások után is fennmarad a tömeges migrációval szemben álló magyar politika, tehát Brüsszel bevándorláspolitikájának határozott elutasítása hazánk és a szövetségesei részéről, akkor ez a szemlélet futótűzként terjedhet szét a kontinensen.

Kijelentette továbbá, hogy a migrációs helyzet súlyosságában Brüsszelnek és a nyílt társadalom politikáját hirdető globális erőknek is óriási felelősségük van. Rámutatott: nem is titkolják, hogy ők új Európát építenek, a régi Európa értékeit – a kereszténységet vagy a nemzetállamokat – pedig elavultnak tartják. Szerinte ezek az erők a tömeges bevándorlást ezért most már kifejezetten pozitív jelenségnek tartják, és ennek akarnak alárendelni minden tagállamot.

- Emiatt is sorsdöntő az április 8-i választás – hangsúlyozta a politikus, aki szerint ezért hatalmas az izgalom és a várakozás Brüsszelben, ahol abban reménykednek, hogy a választási eredmény következményeként megszűnik az utolsó akadály, és hazánk is beadja a derekát.

Borítóképünkön Morvai Krisztina az Európai Parlament (EP) brüsszeli épületében 2016 novemberében

MTI Fotó: Kallos Bea

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!