ki lehet az?

2017.11.09. 13:15

Világhírű magyar orgonistát vádolnak szexuális zaklatással

Az elmúlt hetekben világszerte és Magyarországon kirobbant botrányok nyomán törtek fel újra az emlékek az édesapában, aki úgy érezte, nem maradhat csendben, ezért mondta el a rettenetes történetet.

Egy elismert, számos kitüntetést kapott, híres magyar orgonaművész zaklatott egy ma negyvenes éveiben járó családapát, annak 15 éves korában – írja több lap is.

Az elmúlt hetekben világszerte és Magyarországon kirobbant botrányok nyomán törtek fel újra az emlékek a férfiban, aki úgy érezte, nem maradhat csendben, ezért mondta el a rettenetes történetet.

Mindez évtizedekkel ezelőtt történt, a férfi tinédzser éveiben, amikor – mint mondja – még képtelen volt kezelni azt a traumát, amely érte, és a félelem miatt fel sem merült benne, hogy akár még a szüleivel is beszéljen döbbenetes élményéről.

Az eset akkor történt, amikor az orgonaművész külföldi tartózkodásából hazatérve koncertet adott egy vidéki városban. A kezdő zenészfiú 15 évesen lehetőséget kapott közös fellépésre, amely addigi életének csúcsát jelentette zenei téren. A fellépés remekül sikerült, olyannyira, hogy a világhírű zenész másnap újra felkérte egy közös haknira. Kézenfekvőnek tűnt, hogy ha már úgyis másnap lesz a szereplés, maradjanak közös szálláson éjszakára – így is tettek.

Vidáman vacsorázgattak, és az akkor tizenöt éves fiatal fiút lenyűgözte az orgonaművész. Aztán, amikor a többiek elhagyták az asztalt, kettesben maradva tovább folytatódott a beszélgetés, amelynek során az orgonaművész többször is szexuális ajánlatot tett neki – mint azt az Origo és a Figyelő is írja.

Állítása szerint elutasította az ajánlatot, ám a hajnalig tartó csevej közben a művész egyre inkább arra buzdította, hogy legyenek szexpartnerek.

És ez még nem minden, sajtóértesülések szerint az ismert zenész másnap még vadabb akcióba kezdett: sétára invitálta, majd végignézette vele, amíg egy férfival közösül a szabadban.

A történtek és a látottak olyan hatással voltak rá, hogy elmondása szerint azóta is mélyről jövő undort érez a homoszexualitással kapcsolatban.

Ugyanakkor objektíven válaszolt, amikor arról kérdezték, szerinte lehettek-e más áldozatai is a művésznek:

„Ezt nagyon nehéz felelősséggel kijelenteni, általánosságban lehet azt mondani, hogy

vélhetően nem én voltam az első és az utolsó, akivel kapcsolatban ez eszébe jutott.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!