Egy hajóban eveznek

2018.08.27. 09:14

Kammerer Zoltán virággal fogadja majd Kárász Annát

Világbajnok kajakozó várja világbajnok kajakozó kedvesét a reptéren: ez csak a világ más tájain szokatlan, Magyarországon semmiképp.

Milánó, 2015. augusztus 22. A 2. helyezett Kárász Anna a kajak egyesek 500 méteres döntõje után, a milánói kajak-kenu világbajnokságon 2015. augusztus 22-én. MTI Fotó: Kovács Tamás

Vasárnapra is ju­tott egy aranyérem Monte­mor-o-Velhó­ban, így – a hosszú távú döntők előtt – a portugáliai kajak-kenu világbajnokságot a magyar válo­gatott 6 vb-címe mellett 2-2 ezüst-, illetve bronzéremmel zárta – idézi fel a Bors Online.

Vasárnap drámai küzdelmekben jutott a dobogó legfelső fokára a női kajak négyesünk:

az 500 méteres döntőben Új-Zéland adta fel a leckét, végül az első helyeket 2015 óta mindig besöprő magyarok – Kárász Anna, Kozák Danuta, Medveczky Erika, Bodonyi Dóra – hajszállal nyertek.

„Lisa Carringtonék 470-nél vet­ték vissza a vezetést” – kommentált Kammerer Zoltán, a világbajnok kvartett egyik oszlopos tagjának, Kárásznak a kedvese. „Kikockáztam a tévéfelvételt, és jól láttam, hogy Kozák berúgta a hajót, miközben két új-zélandi lány már nem evezett.

Ezt használta ki Anna, akinek utolsó húzása sorsdöntő volt”

– mondta a sportoló a Borsnak.

Fotó: Kárnok Csaba / Délmagyar

Kammerer, aki 40 évesen is a tokiói olimpiára készül, azt is elárulta a portálnak, hogy Kárász Annának sok-sok édességet és virágot visz a reptérre.

Kárászról a vb hősnője, a három számból hármat megnyerő Kozák Danuta is csak szuperlatívuszokban nyilatkozott: „A páros 500-as aranyérmünk kap­­csán el kell mondjam,

olyan szink­ronban haladok Annával, mintha egyesben ülnék”

– emelte ki a világklasszis kajakos.

Kozák Danuta mutatja egyesben, párosban és négyesben nyert aranyérmét a portugáliai Montemor-o-Velhóban zajló kajak-kenu világbajnokságon 2018. augusztus 26-án. Fotó: Kovács Tamás / MTI

Kovács László, Kárász Anna korábbi szegedi trénere rámutatott, az új-zélandiak februárban tartják a válogatót, így van idejük összeszoktatni egységeiket, nálunk jóval kevesebb erre az idő. „Lányaink a halálzónában példásan cselekedtek a hajrában” – dicsért Ko­vács.

Borítókép: Kárász Anna a milánói kajak-kenu világbajnokságon 2015. augusztus 22-én.

MTI Fotó: Kovács Tamás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!