Interjú

2018.08.25. 13:03

Scherer Péter és Mucsi Zoltán több időt töltenek együtt, mint feleségeikkel

A Balaton-part helyett az ivacsi horgásztó halsütödéjében sütkérezik Scherer Péter.

Budapest, 2015. április 28. Scherer Péter (b) Sancho Panza és Mucsi Zoltán (j) Don Quijote szerepében a Szkéné Színház Don Quijote címû elõadásának próbáján 2015. április 28-án. A Cervantes regényébõl, Parti Nagy Lajos átiratának felhasználásával készült színdarabot április 29-én mutatják be Rába Roland rendezésében. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Forrás: MTI Fotó

Fotó: Szigetváry Zsolt

Ugyanis felfüggesztette nyaralását Szajki Péter készülő filmje, a Most van most című mozija miatt – írja a színésszel készült interjújában a borsonline.hu hírportál.

A címén kívül eddig alig hallottunk erről a filmről...

A sztori szerint egy esküvő elől menekülő menyasszony bevágódik egy taxiba, és a taxisofőrrel egy roadmovie keretében különböző helyekre keverednek. Nekem epizódszerepem van. Az őrült hajszában betévednek egy halvendéglőbe, ahol egy hajdan jobb időket látott pincér szolgálja ki őket. Ez a felszolgáló leszek én.

Mókásan hangzik…

Egy színfoltja a filmnek. Kokettálok, dumálok velük, miközben végig az idősebb ember bölcsessége jellemez, aki, ha ránéz egy ilyen fiatal párra, leveszi, hogy ez menyasszonyi ruhában van, de már kicsit koszos, a másik meg pólóban, tehát nem a férje. Mindent lát és mindent tud, de mindent teljes diszkrécióval kezel.

A valóságban is folyamatosan pásztázza a környezetét?

Az embereket figyelni – villamoson, padon ülve, strandon, étteremben – nagyon érdekes dolog. Ezt úgy hívjuk, figurales. Ebben nagy lehetőségek vannak. Főleg, amikor szerepre készülsz, de még nem kaptad el a karakterét. És egyszer csak meglátsz egy csávót, akinek a mozdulatai, gesztusai, mimikája pont olyan, amilyet neked kell megformálni.

Mi alapján dönti el, hogy egy felkérésre igent mond vagy nemet?

Nem kapok annyi forgatókönyvet, hogy hegyekben álljanak otthon, és azt mondhassam, ezt megcsinálom, a másikat nem. Sajnos. Valószínűleg George Clooney vagy Tom Hanks nagyobb merítésből válogat. Mozifilmre ritkán mondok nemet. Legfeljebb akkor, ha nagyon nem tetszik.

A Mucsi Zoltánnal közös társulatuk, a Nézőművészeti Kft. milyen szerepet tölt be az életében?

Szabadúszók vagyunk, de nem teljesen, mert mindent mindig a Nézőművészeti Kft.-hez egyeztetünk. Alapszabály, hogy nincs olyan munka, amelyért teljesen felrúgunk egy Néző kft.-s produkciót. Kivéve, ha Tarantino hív. Akkor lehet.

Scherer Péter Jászai Mari-díjas színész egy tévés stúdóban
MTVA Fotó: Zih Zsolt

Tényleg ennyire legendás a barátságuk?

Mucsi Zolival nagyon-nagyon jó barátok vagyunk. Ahogy mondani szokta, az elmúlt 25 évben több időt töltött velem, mint a feleségével. Ha az alvásidőt leszámítjuk, akkor ez valóban így van. Szenteste Zoli szokott telefonon elsőként boldog ünnepet kívánni. Vagy én hívom őt. És nem SMS-ben, hanem telefonon, szóban. Egyébként ha jól tudom, a Nézőművészeti Kft.-n belül, meg kívül is hét vagy nyolc előadásban játszunk együtt. Ebből négy darab háromszereplős. És ez a négy háromszereplős több mint ezret ment. Van két háromszereplősünk, amely 350-nél van, ez a kettő hétszázszor ment le. Szép kerek számok.

Színház után is szoktak találkozni?

Annyit vagyunk így is együtt, hogy az utóbbi időben a szabadidőnket azért inkább külön töltjük.

Van egyáltalán szabadidejük?

Mennyire húzósak a nyári hónapok? Az idei nyár lájtosabb volt, mint az előzőek, ezért többet voltam a Balatonon, így meg tudom azt is mondani, hogy jó a víz.

Borítókép: Scherer Péter (b) Sancho Panza és Mucsi Zoltán (j) Don Quijote szerepében a Szkéné Színház Don Quijote című előadásának próbáján 2015. április 28-án

MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!