Karácsonyi szokások

2018.12.25. 10:22

Hogy telik a karácsony Bereczéknél?

Berecz András és három fia az ECHO TV Kultúrklub című műsorában vendégeskedett.

Berecz András elmondása szerint a felesége nyakán van a legtöbb nehézség: a karácsony esti időszakban általában a család tagjai sétálnak egy nagyot, hogy az édesanya nyugodtan tudjon készülődni. „A feleségem ilyenkor a konyhában, padláson és a pincében egyszerre van” – mondta András. Az ECHO TV stúdiójában legidősebb fia, Berecz István azt mondta, hogy bár a művészcsalád tagjai sokat utaznak, sokfelé vannak feladataik, mégis mindannyian úgy szervezik az életüket, hogy legalább ezt a három napot, december 24-ét, 25-ét és 26-át együtt tölthessék. Testvérük, Berecz Mihály Londonban él, vele különösen nehéz sok időt együtt tölteni, de idén ő is hazautazik a családhoz.

A családnak közös énekei vannak: ünnepi „dalfolyamuk” kántálásból, betlehemi népi énekekből, zsoltárokból áll, évek óta ugyanazokat éneklik. A vacsoránál a családtagok általában történeteket mesélnek egymásnak.

A teljes beszélgetés:

Borítókép: Berecz András. Képkocka az ECHO TV Kultúrklub című műsorának ünnepi kiadásából. Forrás: Youtube

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!