Ország-világ

2020.11.23. 09:15

Szomorú születésnap, Törőcsik Mari nem találkozhat a barátaival

A Kossuth-nagydíjas művésznő ma töltötte be a 85. életévét.

Budapest, 2016. prilis 6. Trcsik Mari, a Nemzet Sznsze s a Nemzet Mvsze cmmel kitntetett, ktszeres Kossuth-, ktszeres Jszai Mari- s Balzs Bla-djas sznmvszn, rdemes s kivl mvsz, a Halhatatlanok Trsulatnak rks tagja a Hogy volt?! cm tv-msor felvteln, az MTVA Kunigunda utcai gyrtbzisnak 3-as stdijban. A msorban a februr 25-n elhunyt Psota Irn, a Nemzet Sznsze cmmel kitntetett, ktszeres Kossuth- s ktszeres Jszai Mari-djas sznmvszn, rdemes s kivl mvsz, a Halhatatlanok Trsulatnak rks tagja szerepeit idztk meg. MTVA Fot: Zih Zsolt

Forrás: MTVA

Fotó: Zih Zsolt

November 23-án, hétfőn lett 85 éves Törőcsik Mari Kossuth-nagydíjas színésznő, akit emberek milliói csodáltak a mozikban, a színházakban vagy a televízión keresztül. Az évek óta otthon ápolt művészre a koronavírus idején még jobban vigyáznak, ezért születésnapján sem találkozhat senkivel.

„A művésznő jól van, sokat pihen. Igyekszünk óvni őt, így most a közeli barátokkal sem találkozik”

– mondta a Blikknek Törőcsik Mari ápolója.

Törőcsik Marit a lapon keresztül barátai, pályatársai köszöntötték fel. A sorból nem maradhatott ki Bodrogi Gyula sem, aki nyolc évig volt a férje a színésznőnek.

 

Bodrogi Gyula
Fotó: Ripost

„Legyen erős és gyógyuljon meg, ez nagyon fontos! Nagyon szépen kérem, de nemcsak őt, hanem a Jóistent is, hogy segítsen neki ebben – kezdte Bodrogi Gyula, aki 1956-tól 1964-ig volt Törőcsik Mari férje. – 1954-ben találkoztunk először, és azóta az életem része, nagyon fontos ember, sokat jelent nekem, igaz, mostanában sajnos már szinte egyáltalán nem tudunk találkozni. Vele indult a pályám, évekig úgy hívtak engem, hogy a Törőcsik Mari férje, hiszen akkor én még főiskolás voltam, ő meg már híres. Bevallom, tetszett nekem ez a megnevezés.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!